Back to top
Tale aka Helsesista

Helsesista

ID: 18år
CC: kommer
Sted: Storgata camping

Vi har gleden av å annonsere at vi får selveste Helsesista Tale til DebutUKA i år, og skal holde foredraget sitt «våg å være!»Bildet er fjernet.

INFO OM TALE:

Slagordet mitt - og ofte tittel på foredrag er VÅG Å VÆRE!

Tale Maria Krohn Engvik hadde vært ansatt som helsesøster i Oslo kommune i fem år, da hun på tampen av 2016 åpnet snapchatkontoen «Helsesista». Hun har nå 200 000 abonnenter på snapkanalen sin, og med en dundrene miks av seriøs kunnskap, humor og personlighet, sprer hun Helsesista sitt budskap. Å være med å løfte den psykiske helsen til barn og unge, er en sterk motivasjonsfaktor i informasjonsformidlingen og i de ulike samarbeidsprosjektene hennes.
Tale setter fokus på tabubelagte temaer som overgrep, vold, nakenbilder, selvmordstanker og det å ha det vanskelig inni seg, våge å be om hjelp. «Vi kan ikke forvente at ungdommer skal oppsøke voksne på støvete kontorer. Vi må møte ungdommene der de er, tilpasse vårt språk til de vi snakker med, og jobbe for å skape nærhet i digital kommunikasjon.», sier hun. Tale er blitt tildelt 12 priser for sitt arbeid som Helsesista. Blant dem er Redd Barnas Rettighetspris i 2017 og Tabuprisen 2018. Selv verdsetter hun høyest meldinger fra ungdom som forteller at de på grunn av hennes arbeid har våget å be om hjelp.

Andre aktiviteter
Programmet kommer!