Back to top
Prinsessebruden

DebutUKA: Prinsessebruden - Gratis visning og programslipp

Velkommen til visning av 80-tallsklassikeren Prinsessebruden.
Vi presenterer programmet for høsten, samt gir early bird pris på medlemskap i filmklubb.
Visningen er gratis for alle.

Selv om Prinsessebruden i bunn og grunn handler om en bestefar som forteller det syke barnebarnet sitt eventyret om kjærligheten mellom prinsessen Buttercup og gårdsgutten Westley, inneholder denne eventyrlige komedien så mye mer enn det. Med koselig humor, unike figurer og herlig satire er dette en høyt elsket og meget siterbar film fra 80-tallet.

Etter at bestefaren får overtalt det skeptiske barnebarnet om at boken han vil lese for ham ikke er en kjedelig en, blir vi introdusert til fortellingens ulykkelige elskere. Buttercup og Westley blir forelsket ved første blikk, men lykken varer ikke lenge. Gårdsgutten Westley blir sendt til havs og den vakre Buttercup blir giftet bort til en ond prins. Herfra fortsetter eventyret og vi møter karakterer som den vennlige giganten Fezzik og den hevngjerrige Iñigo Montoya, forbi ildsvamper og over farevann. I løpet av denne filmen vil man bli både sjarmert og underholdt av fortellingens action og komedie.

Filmen er regissert av Rob Reiner og kom på kino i 1987. Den er basert på boken The Princess Bride: S. Morgenstern's Classic Tale of True Love and High Adventure, The "Good Parts" Version av William Goldman som ble utgitt i 1973. Goldman skrev også manuset til filmen. Å ikke like denne filmen er «Inconceivable!».

Andre aktiviteter
Programmet kommer!