Back to top
Plakat Casablanca beats

Casablanca Beats med VT og TIFF

Verdensteatret - Cinemateket i Tromsø og Tromsø internasjonale filmfestival inviterer til gratis filmvisning for studenter under DebutUKA! Bli kjent med byens cinematek og filmfestival - og se en levende og temperamentsfull film fra et arbeiderklassestrøk i Casablanca, med masse kjærlighet for sine karakterer og hiphop.

Rapperen Anas forsøker å inspirere sine elever til å ta ordet, og etter hvert som de tør å uttrykke seg gjennom rap, synliggjøres dagsaktuell tematikk i Marokko.

I denne snedige blandingen av dokumentar og fiksjon møter vi en gruppe ungdommer på et kultursenter – et virkelig sted, som filmens regissør Nabil Ayouch var med på å etablere. Rapperen Anas skal kurse elevene på senteret i hiphop, lære dem betydningen av å uttrykke seg gjennom rap, og å ikke være redde for å si sin mening. Til og med om foreldre og konservative personer i omgangskretsen lar seg provosere. Kjønnsroller, religion og andre problemstillinger stiger til overflaten, og de uttrykksfulle amatørskuespillerne som utgjør elev-ensemblet, driver Casablanca Beats fremover med masser av energi.

Casablanca Beats har et rammeverk som nesten kan minne om en westernfilm: En ukjent skikkelse ankommer byen, utgjør en gedigen forskjell, men det ligger i kortene at han ikke kan bli værende. Anas er den inspirerende læreren som aldri legger fingrene imellom; han gir direkte tilbakemeldinger, som gjør at elevene utvikler seg og endres for alltid. Casablanca Beats var den første marokkanske filmen som konkurrerte om Gullpalmen i Cannes siden 1962.

Filmvisningen er en del av DebutUka og det er gratis inngang for studenter. Gyldig studentbevis må fremvises.

John-Kristian Dalseth, programsjef ved Cinemateket og Lisa Hoen, festivalsjef i Tromsø internasjonale filmfestival vil holde en innledning før filmen.

Video
Andre aktiviteter
Programmet kommer!