Back to top
Foto: TSI

Fine fjellturer i Tromsø

I samarbeid med TSI (Tromsøstudentenes Idrettslag) gir vi deg en oversikt over noen fjellturer i Tromsø kommune.

Høsten er en av de vakreste årstidene i Tromsø - opplev Tromsø fra høyden, og bli bedre kjent med byen. 

Bønntuva
Bønntuva er en mindre bratt tur som starter øverst i turistveien i Tromsdalen. For å komme seg hit kan man blant annet gå, sykle eller ta buss 26 fra Tromsøya. Når man har kommet opp på toppen kan man enten snu, eller gå ned til Fjellheisen via Fløya. Turen er egnet for terrengsykling eller som en terrengjoggetur om man skulle ønske det!

Lille blåmann
Lille blåmann er en av de mest populære skifjellene i Tromsøområdet, men også en veldig fin tur å gå på sommeren. Turen starter i Håkøybotn hvor en kan ta buss eller sykle. Ved startstedet finnes en stor utfartsparkering. Turen starter i slakt terreng til man er over skoggrensen, deretter følger man ryggen til Lille blåmann opp mot fjelltoppen. Toppen byr på fin utsikt over Kattfjordeidet og Eresfjorden!

Kjølen
Fra Kvaløysletta ungdomsskole er turen på merket med stakepinner helt opp til toppen! Fra toppen av Kjølen er utsikten flott og terrenget opp til toppen er lettgått. Kjølen gir en flott utsikt over Tromsøya og Kvaløya, og estimert tid er 3t og 30 min. På toppen har Troms Turlag bygd ei lita bu som er ulåst og åpen for alle.

Tromsdalstinden
Tromsdalstinden med sine 1238 moh. er en relativt lett tilgjengelig topp fra Tromsøya. Det vanligste startstedet for turen er ved skytterbanen som ligger ca. 3 km inn i Tromsdalen. Startstedet kan lett nås med buss og sykkel. Ved å gå sommerløypa opp og vinterløypa ned lander turen på 17km, og estimert tid er 6 timer. På Tinden har man fantastisk utsikt i alle retninger med utsyn mot Kvaløya, Malangen, Lyngsalpene, Ringvassøy og Hamperokken!

Buren
Startstedet for Buren er på eidet før Ersfjordbotn. Fra brua på Kvaløysletta er det 12 km inn til parkeringsplassen. Startstedet kan enten nås med sykkel eller buss! Turens start går i ett lett terreng etterfulgt av ei steinur de siste 200 høydemetrene opp til toppen. På toppen har man god utsikt over de fantastiske fjellene på Kvaløya. Turen har en distanse på 7 km og estimert tid er 5 timer.