Back to top

Informasjonskapsler

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler til blant annet trafikkmåling og teknisk funksjonalitet.

Eieropplysninger:
DEBUTUKA I TROMSØ
Storgata 6
9008 TROMSØ
Org.nr: 891 277 202
Epost: leder@debutuka.no

Behandling av personopplysninger på debutuka.no
Webredaktøren har det daglige ansvaret for debutuka.no behandlinger av personopplysninger på debutuka.net] , med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.
 
Anti Jobb er debutuka.no sin databehandler, og er vår leverandør for utvikling og vedlikehold av nettstedet. Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er kun debutuka.net og Anti Jobb som har tilgang til opplysningene som samles inn. Det er kun debutuka.net som er eier av de opplysninger som blir samlet inn.

Nett- statistikk
Debutuka samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på debutuka.net. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.
 
Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker.
 
Vi benytter Google analytics for å måle trafikk på nettsiden. Informasjon fra dette verktøyet blir ikke utlevert til andre enn Debutuka i Tromsø.


Informasjonskapsler
En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lastes ned og lagres i nettleseren din når du besøker en nettside, og gjør det mulig for nettsiden å gjenkjenne datamaskinen din. Informasjonskapsler kan være nyttig for både besøkende så vel som selve nettsiden, gjennom å la tjenesten tilpasse den besøkende på forskjellige måter, eksempelvis ved å gjøre brukeropplevelsen mer skreddersydd. Våre informasjonskapsler lagrer ikke personlige opplysninger, og de kan heller ikke inneholde virus. Når du besøker og/eller bruker tjenester på vår nettside, samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettside – da de fleste nettlesere godkjenner informasjonskapsler automatisk. Du kan trekke ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. I så tilfelle, kan dette begrense nettsidens funksjonaliteter.

Følgende informasjonskapsler benyttes på debutuka.net:

  • Google analytics setter to kapsler i din nettleser. (_ga og _gid). Det gjøres for at vi kan samle inn statistikk. Nettleseren sletter de av seg selv etter 2 år. men fornyes etter hvert besøk. 
  • Drupal (publiseringsløsningen) setter 2 informasjonskapsler (has_js). Den settes ved første besøk og indikerer om din nettleser har aktivert Javascript. Den har ingen utløpsdato. Den setter og en kapsel som starter med SSESS[...]. Den settes når man enten er innlogget eller er underveis i å registrere seg på nettstedet. Formålet er å huske valg som brukeren har gjort, og eller huske at brukeren er innlogget. Den slettes etter en måned.

Hvor lenge oppbevares de?
Informasjonskapslene sletter seg selv etter et visst antall måneder (dette varierer basert på informasjonskapsel, se nærmere beskrivelse over), men fornyes etter hvert besøk.
 
Slik sletter du dem
Hvis du ønsker å fjerne eksisterende informasjonskapsler, kan du velge å slette dem.
Se hvordan du kan gjøre det her: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/